CONCURS VIL.LA URÀNIA, BARCELONA – camp arquitectes

concursos / Etiquetes:
CONCURS VIL.LA URÀNIA, BARCELONA – camp arquitectes
CONCURS VIL.LA URÀNIA, BARCELONA – camp arquitectes
CONCURS VIL.LA URÀNIA, BARCELONA – camp arquitectes
CONCURS VIL.LA URÀNIA, BARCELONA – camp arquitectes
CONCURS VIL.LA URÀNIA, BARCELONA – camp arquitectes

L’objecte del concurs és la rehabilitació de la Vil·la Urània i la construcció d’un edifici com a nou equipament del barri del Farró a Barcelona. El programa funcional inclou casal de gent gran, ludoteca, casal de Joves, centre cívic i sala polivalent transformable. La Vil·la Urània i els seus jardins, llegat de l’astrònom Josep Comas i Solà, es recuperen tal com eren i es mantenen a la cota actual sobre els carrers. El nou edifici, adossat a la mitgera sud-est, funciona com un fons lleuger, translúcid i adaptat a les condicions dels edificis veïns. Per tant, es proposa una volumetria discontinua i una façana esglaonada de lames verticals metàl·liques que deixa entreveure el que hi ha a l’interior, controla la radiació solar i permet la plantació d’espècies enfiladisses com a doble façana vegetal.  D’aquesta manera es resol el programa proposat mitjançant un edifici senzill, ecològicament sostenible i de cost contingut.

Arquitectes

CAMP ARQUITECTES
Pep Sala Piera
Herminia Carulla Pujol
Rosa-Mari Portella Mur
Joan Serrat Manén

Promotor

BIMSA
Ajuntament de Barcelona

Localització

Via Augusta - C.Saragossa
Barcelona

Data

2013

Col.laboradors

Marta Gil Margalef, image
Jordi Jiménez Rosell, construction