CONCURS CASAL DE BARRI “LA TORRE DE LA SAGRERA” – camp arquitectes

concursos / Etiquetes:
CONCURS CASAL DE BARRI “LA TORRE DE LA SAGRERA” – camp arquitectes
CONCURS CASAL DE BARRI “LA TORRE DE LA SAGRERA” – camp arquitectes
CONCURS CASAL DE BARRI “LA TORRE DE LA SAGRERA” – camp arquitectes
CONCURS CASAL DE BARRI “LA TORRE DE LA SAGRERA” – camp arquitectes
CONCURS CASAL DE BARRI “LA TORRE DE LA SAGRERA” – camp arquitectes

Rehabilitació i ampliació de l’edifici de la Torre de la Sagrera per a convertir-lo en casal de barri. L’edifici existent, datat de 1875, és l’únic element conservat d’un conjunt industrial. L’ampliació conté una sala polivalent. Plantegem separar-la de l’edifici existent, traslladant-la fins el final de la parcel·la. Aconseguim un espai exterior cobert a través del qual es produeixen els accessos a la Torre de la Sagrera i a la sala polivalent. La coberta de l’ampliació és utilitzable des de la planta primera com a taller exterior i com a jardí elevat. La rehabilitació de l’edifici existent es planteja des de la base de posar en valor l’escala. La sala polivalent és apta tant per usos escènics de petit format com per a conferències i actes diversos, es pot obrir al jardí exterior i configurar-se com a gran porxo o glorieta. Tota l’actuació parteix de la base de minimitzar els costos de construcció i la despesa energètica del complex.

Arquitectes

CAMP ARQUITECTES
Pep Sala
Rosa-Mari Portella
Herminia Carulla

Promotor

BIMSA
Ajuntament de Barcelona

Localització

Barcelona

Data

2014

Col.laboradors

Marta Gil Margalef, image